Background Concurs

În 2009, Honda aduce pentru prima oară în România,  în atenția publicului modul verde de a conduce, provocându-i pe toți șoferii la o competiție alt fel, ce promovează grija pentru un stil de condus, cu impact minim asupra mediului.

Prima ediție, denumită Honda EcoChallenge a reușit să adune peste 3000 de competitori din toată România, ce s-au întrecut pe un traseu prestabilit, dar aventuros, care a trebuit să fie parcurs într-un timp limită. Clasamentul s-a facut pe baza consumului de carburant obținut la finalul calătoriei.
Stimulați de spiritul ecologic și de aventură, șoferii înscriși au fost departajați în funcţie de punctajele obţinute la cele două probe on-line: Eco-Test și Eco-Game (o abordare distractivă sub forma unui joc prin care concurenţii trebuiau să conducă o maşina cât mai ecologic pentru a obţine un punctaj cât mai mare într-un timp dat).

Cei mai buni șoferi virtuali Honda au reușit să intre în competiția pentru marele premiu. Concurenţii au fost grupaţi în 7 echipe a câte doi membri, iar fiecare echipă a concurat pe modelul Honda CR-V 2.2 i-CTDi. Performanțele celui mai „eco” câștigător, ce a realizat cel mai mic consum pe un traseu limită au fost răsplătite cu o excursie în Europa la volanul unui CR-V şi 500 de litri de combustibil cadou.