Info Eco - Energie Vie

1. Grupul Rompetrol sprijină valorile de mediu şi se implică în desfăşurarea mai multor proiecte ecologice. Proiectul de faţă, Honda Green Challenge, este o oportunitate pentru companie de a-şi oferi sprijinul în educarea şoferilor, în vederea creării unui mediu protejat şi a unui viitor mai curat.

2. În cadrul platformei de responsabilitate socială "Energia vine din suflet", Grupul Rompetrol susţine o serie de proiecte care vizează protecţia mediului. Platforma “Energia vine din suflet” include atât proiecte regionale, iniţiate de diverse ONG-uri, cât şi un program naţional, “Împreună pentru fiecare”.

3. Obiectivul programului "Împreună pentru fiecare" este de a soluţiona cazuri din domeniul sănătăţii şi ale mediului, cu participarea activă a comunităţilor locale beneficiare, promovând voluntariatul şi spiritul civic. În cadrul ediţiei din 2009 a acestui program au fost selectate pentru finanţare 16 proiecte, dintre care 8 au vizat protecţia mediului.

4. Rompetrol a fost prima reţea din România care a oferit clienţilor săi exclusiv carburanţi conform standardului Euro. Se întâmpla în 2003, când standardul Euro nu era încă obligatoriu pentru distribuitorii de carburanţi din România. Treptat, combustibilii Euro au devenit obligatorii, iar exigenţele faţă de petrolişti au crescut, ajungând în momentul de faţă la comercializarea exclusivă a benzinelor şi motorinelor Euro 5 în toate staţiile de alimentare Rompetrol.

5. Carburanţii Rompetrol, distribuiţi în 800 de staţii Rompetrol, Rompetrol Expres, Partener Rompetrol, Cuve şi Baze interne, sunt în acord cu legislaţia de mediu in vigoare, respectând toate normele în ceea ce priveşte emisiile de noxe. Astfel, motorina Rompetrol are un amestec de 4% bio-diesel, iar benzina, un amestec de 4% bio-etanol.

6. Rompetrol oferă clienţilor săi 4 tipuri de carburanţi, grupaţi în 2 game: Efix, care asigură protecţia motorului – Efix Benzină 95 şi Efix Diesel, şi gama premium Alto – Diesel Alto 55 şi Benzină Alto 101.

7. Efix este gama de carburanţi bazată pe combinaţia optimă de aditivi şi compuşi activi, care curăţă depunerile, protejează împotriva coroziunii, optimizează comportamentul motorului şi asigură un consum redus.

8. Alto completează linia de produse oferite Rompetrol, oferind clienţilor care doresc un plus de performanţă o linie de carburanţi pe măsură aşteptărilor. Benzina Alto 101 are o cifră octanică de minim 100, asigurând astfel o rulare optimă a motorului, în regim de turaţie mare, şi un randament şi o putere sporite. Motorina Alto 55 oferă cifra cetanică maximă (55) pentru un astfel de carburant, reducând emisiile de noxe şi oferind performanţe crescute şi în condiţii de temperaturi exterioare foarte scăzute.

9. Rompetrol a finalizat, în luna aprilie a anului trecut, primul centru e comandă şi monitorizare a staţiilor de alimentare carburanţi din România, valoarea totală a investiţiei ridicându-se la peste 16,3 milioane USD. Centrul de Operaţiuni Rompetrol (ROC) este o premieră pentru sectorul de profil din România, asigurând în timp real monitorizarea şi coordonarea atât a operaţiunilor de transport şi distribuţie a carburanţilor cât şi a activităţilor derulate prin staţii.

10. Rompetrol a lansat la debutul anului trecut QProTek-t, primul program din România de garantare a calităţii carburanţilor şi a funcţionării optime a sistemului de alimentare al maşinii. Prin acest program, compania continuă să vină în întâmpinarea clienţilor săi cu produse şi servicii de calitate, garantând că utilizarea constantă şi exclusivă a carburanţilor Rompetrol asigură funcţionarea sistemului de alimentare a maşinii în parametrii optimi.